За блата:
3 белтъка
2 цели яйца
7 супени лъжици захар
1 бакпулвер
2 супени лъжици брашно
3 супени лъжици галета
200 гр. счукани орехи
За сиропиране:
200 мл прясно мляко
2 супени лъжици турско кафе
За крема:
3 жълтъка
3 пудинга от шоколад
100гр. шоколад за готвене
200 гр. захар
3 супени лъжици ликьор с вкус на кафе
650 мл прясно мляко
200 гр. масло
3 супени лъжици ром
Първо се сварява кремът. Белтъците се разбиват с миксер и се добавят към млякото, в което сме разтворили трите пудинга и захарта. Кремът се вари на слаб огън, докато се сгъсти и след това към него се добавя шоколадът и се разбърква, докато се разтопи. Кремът се оставя да се охлади и след това се ароматизира с рома, ликьора от кафе и маслото, и се разбива с миксер, докато стане гладък.
За тестото първо се разбиват белтъците със захарта и след това се добавят целите яйца. Когато сместа хубаво бухне, миксерът се изключва и се добавят брашното и галетата заедно с бакпулвера. Бърка се с дървена лъжица до хомогенност и накрая се добавят смлените орехи. Блатът се пече в кръгла тава с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене. Изпеченият блат се оставя малко да се охлади, след което се сиропира със смес от свареното мляко с кафе (сложете кафето млякото и загрейте в микровълнова почти до кипене). Тортата се украсява по желание.