Ще се ометат до последната трошичка - усукани сиренки със сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ще се ометат до последната трошичка - усукани сиренки със сметана
Ще се ометат до последната трошичка - усукани сиренки със сметана
admin
Добавена от: admin
21324
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:

1 кг брашно 
1 кубче прясна мая
1 равна супена лъжица сол
500 мл прясно мляко плюс още малко при необходимост
100 мл олио

Плънка:

500 гр. сирене
125 гр. масло или маргарин (разтопени)
1 равна ч.л. сол (може и по-малко, зависи колко е солено сиренето)

За намазване:

1 кофичка заквасена сметана от 200 гр.
2 яйца

Замесете тесто от посочените продукти, като предварително активирате маята в част от топлото мляко. Ако е необходимо, добавете още малко мляко или брашно, за да се получи гладко и меко тесто. Оставете го за 20 минути да втаса, след което разточете тестото на правоъгълник и го намажете с половината от плънката. Прегънете тестото и го намажете с другата половина от плънката. Отново го прегънете наполовина и го разточете на кора с дебелина 1 см.
Нарежете кората по дължина на пръчици, усучете ги на спирали и ги подредете в намазнена тава за печене (или върху хартия за печене).
Оставете сиренките леко да втасат.
Отгоре ги намажете със следната смес: 
Към 3 супени лъжици от сместа за плънката (предварително отделени) добавете 1 заквасена сметана, 2 яйца и щипка сол.
Поставете ги в загрята на 180 ° С фурна и печете в продължение на 30 - 40 минути.
Приятен апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft