За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ще събуди къщата с прекрасен аромат на препеченко - домашен пухкав хляб на филийки
Ще събуди къщата с прекрасен аромат на препеченко - домашен пухкав хляб на филийки
28 Февруари 2016
15410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте млякото и в него разтворете захарта и маята.
В дълбок съд смесете пресятото брашно и настърганото сирене (кашкавал).
Прибавете разтворената и шупнала мая, киселото мляко, разбитото яйце и солта.
Омесете гладко тесто и го оставете да втасва.
След като хубаво втаса (увеличи обема си поне двойно), разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.
Намажете я със зехтин и поръсете с настърган кашкавал и мак.
Нарежете кората на правоъгълници.
Увийте форма за хляб с хартия за печене.
Подредете парчетата тесто като на снимката, намажете ги със зехтин и ги оставете да втасват още 1 час на топло.
Печете на 200 градуса около 20 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари