Наближава Коледа, а с нея на трапезата ни гостуват най-вкусните ястия. Допълнете коледната трапеза и с тези неустоими шоколадови шишарки и те гарантирано ще събудят празничния ви дух!
Начин на приготвяне:
Запечете сусама и го оставете настрана. В купа поставете маслото и го разтопете на слаб огън (или в микровълнова). След това добавете меда, захарта, шоколада и какаото. Бъркайте, докато получите хомогенна смес. Дръпнете съда от огъня и разбъркайте сместа с шоколадовия корнфлейкс и запечения сусам. Трябва да я объркате много добре.
Оформете шишарки с помощта на обикновена цедка за лимон. Напълнете вътрешността на цедката с готовата смес. За да улесните изваждането на шишарките, увийте цедката с найлонова фолио. Получените бисквитки оставете в хладилника, за да се втвърдят поне половин час.
И нашия съвет: За да получите ефекта на ледени шишарки, поръсете бисквитките с кокос орехи, преди да ги сложите в хладилника