В купа разбийте жълтъците и захарта. Добавете олиото, млякото и брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте, за да се получи еднородна маса. Получената смес излейте в по-дълбока намаслена правоъгълна тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато кората се отдели от краищата на тавата. Оставете кората да изстине.
Нарежете ягодите на кубчета, след което ги смесете със захарта, залейте с 500 мл вода и разбъркайте. Оставете сместа да ври на огъня в продължение на 15 минути. В малка купа разбъркайте пудинга с останалата част от водата, след което изсипете на тънка струйка във врящата смес. Продължете да варите на умерен огън, като разбърквате непрекъснато, докато кремът се сгъсти.
Разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта, докато станат на твърд сняг. Получения белтъчен сняг постепенно добавете към горещия крем с ягоди и разбъркайте внимателно до получаване на еднородна смес. Още докато е топъл, залейте с него охладената кора. Оставете сладкиша в тавата, докато изстине, след което нарежете на квадрати или правоъгълници.