3 млади тиквички (обелени и нарязани на колелца)
2 яйца
100 гр. брашно
300 гр. бекон
300 гр. сирене Едам или кашкавал
200 мл заквасена сметана
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка черен пипер
Посолете тиквичките и ги поставете върху цедка за 30-ина минути да се отцедят. След това с кухненска кърпа ги подсушете, оваляйте ги в брашно и ги запържете в олио. Изпържените тиквички поставете върху домакинска хартия да се отцедят от излишната мазнина. Подредете ги в тава за печене, поръсете с малко черен пипер и поставете отгоре един ред бекон, а върху него - ред кашкавал (Едам). Тази процедура се повтаря, докато се изчерпат съставките.
Яйцата разбийте със сметаната. С тази смес залейте лазанята и я изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути. Преди сервиране изчакайте да се охлади.