Щом аз го направих, можете и вие! По-вкусно от пица и хляб, при това без месене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Щом аз го направих, можете и вие! По-вкусно от пица и хляб, при това без месене:
Щом аз го направих, можете и вие! По-вкусно от пица и хляб, при това без месене:
10028
Щом аз го направих, можете и вие! По-вкусно от пица и хляб, при това без месене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Начинаеща съм в кухнята и не ме бива в месенето на тесто, но когато видях тази рецепта ме привлече първо вида й, но и фактът, че тестото не трябва да се меси. Просто се бърка с лъжица, а след това лесно се оформя с ръце, така че щом аз успях, повярвайте ми, всеки ще го направи. 

Това Сирнено хлебче без месене се пълни с настъргано прясно сирене (в оригиналната рецепта е използвана моцарела, но може да се използва всякакво сирене за пица), смесено с твърдо краве сирене (или друго по ваш избор).

Разбира се, това е само един вариант и всеки може да го напълни с каквото си иска, според вкуса си. Ето какво ви трябва:

Сирнено хлебче без месене

Продукти: 

  • 200 мл топло/хладко мляко
  • 1 яйце със стайна температура
  • 3 супени лъжици олио
  • 1 супена лъжица захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 пакетче суха мая (8-10 г)
  • 300 г брашно + още малко

За пълнежа:

  • смес от настъргана Моцарела и краве сирене в количество една шепа (топка колкото портокал).

Приготвяне: 

Сложете топлото мляко в дълбока купа, добавете три супени лъжици олио, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол и 1 пакетче суха мая. Разбъркайте съставките до получаване на гладка смес, след което започнете постепенно да добавяте брашното.

суха мая във вода

След като добавите 300 г брашно, може да ви трябва още една супена лъжица брашно, за да получите желаната консистенция. Тестото е меко и лепкаво, почти като за мекици, но не трябва да е течно, нито твърдо.

закваска за тесто

Покрива се с плик и се оставя да втаса на топло за половин час. През това време пригответе плънката: настържете сиренето и Моцарелата, след което оформете с ръце топка колкото портокал. Можете да напълните с каквото искате.

След това върху леко набрашнена работна повърхност изтръскайте втасалото тесто (добавете още малко брашно, ако е необходимо), оформете топка с ръце и след това я сплескайте като дебела пица. Поставете топката сирене в средата, след което затворете тестото с пръсти.

тесто с моцарела

пълнено тесто със сирене

Ако лепне по пръстите, добавете малко брашно. Обърнете тестото така, че да е с шевовете надолу, след това постепенно го изравнете отново с пръсти, за да оформите диск/дебела кора.

диск от тесто

Сложете го в тава, застлана с хартия и го разстелете още малко с длани, за да стане още по-тънко. Намажете го с жълтък отгоре, след което поръсете още малко сирене и парченца кашкавал.

тесто в тава

тесто с жълтък

тесто с кашкавал

Печете в добре загрята фурна на 180 градуса за около 20-25 минути.

сирнено хлебче

Да ви е сладко!

сирнено хлебче парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft