Щрудел за терминатори: Така го прави майката на Арнолд Шварценегер! Едно парченце не е достатъчно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Щрудел за терминатори: Така го прави майката на Арнолд Шварценегер! Едно парченце не е достатъчно!
Щрудел за терминатори: Така го прави майката на Арнолд Шварценегер! Едно парченце не е достатъчно!
11590
Щрудел за терминатори: Така го прави майката на Арнолд Шварценегер! Едно парченце не е достатъчно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептите за щрудел, класически австрийски десерт, са много. Но този е много специален! Оказва се, че именно това е рецептата, по която е хапвал щрудел Арнолд Шварценегер като малък.
Арнолд Шварценегер

Щруделът стана известен, когато през 1991 г. железният Арни заедно със Сталоун, Брус Уилис и Деми Мур отвориха веригата ресторанти "Планета Холивуд" и лично представи в менюто  щрудела с ябълки , похвали го и каза, че по-добро от ястието на мама няма!

Planet Hollywood

Опитайте и вие този терминаторски ябълков щрудел на известния актьор.

Той е много, много вкусен!
Щруделът на Арнолд Шварценегер

Рецептата на Арни за ябълков щрудел

ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:

ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. В малка купа разбийте яйцата със захарта.
  2. Задължително пресейте брашното и добавете яйчената смес и водата. Добавете размекнатото масло (не трябва да бъде разтопено).
  3. Замесете тесто, покрийте с кърпа и оставете да престои в продължение на 40 минути.
  4. Обелете ябълките и почистете сърцевината, след което ги нарежете на малки кубчета. Натрошене бисквитите на трохи.
  5. Сега е решаващият момент: разточването на тестото . Разстелете на масата голяма кухненска кърпа, поръсете я с брашно.
  6. Разточете тестото на правоъгълник, директно върху тази кърпа: тънко-тънко, не по-дебело от 0.7 см. Тестото за щрудел трябва да бъде почти прозрачно, да има еднаква консистенция и да няма разкъсвания.
  7. Разтопете маслото и намажете с него цялата повърхност на тестото. Подредете отгоре ябълките, поръсете ги с нарязаните орехи, бисквитените трохи и захар.
  8. С помощта на кърпата леко навийте тестото, като го оформите на руло.
  9. С помощта на същата кърпа прехвърлете щрудела върху намазаната тава. Разбийте яйцето и намажете с него тестото отгоре.
  10. Пъхнете щрудела се пече 20-30 минути при температура 200 ° C. Леко охладения десерт се поръсва с пудра захар.

В идеалния случай поднесете щрудела с лъжичка сладолед и шоколадов чипс, но без съмнение ще е идеално и така. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft