Щрудел за терминатори: Така го прави майката на Арнолд Шварценегер! Едно парченце не е достатъчно!
3 Август 2016
11622
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецептите за щрудел, класически австрийски десерт, са много. Но този е много специален! Оказва се, че именно това е рецептата, по която е хапвал щрудел Арнолд Шварценегер като малък.
Щруделът стана известен, когато през 1991 г. железният Арни заедно със Сталоун, Брус Уилис и Деми Мур отвориха веригата ресторанти "Планета Холивуд" и лично представи в менюто щрудела с ябълки , похвали го и каза, че по-добро от ястието на мама няма!
Опитайте и вие този терминаторски ябълков щрудел на известния актьор.
Той е много, много вкусен!
Рецептата на Арни за ябълков щрудел
ПРОДУКТИ ЗА ТЕСТОТО:
ПРОДУКТИ ЗА ПЛЪНКАТА:
- 600 гр. ябълки
- 2 супени лъжици захар (ако ябълките са твърде кисели, захарта може да бъде повече)
- 150 гр. масленки
- 100 гр. орехови ядки
- 10 гр. масло
- яйце за намазване
- пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
- В малка купа разбийте яйцата със захарта.
- Задължително пресейте брашното и добавете яйчената смес и водата. Добавете размекнатото масло (не трябва да бъде разтопено).
- Замесете тесто, покрийте с кърпа и оставете да престои в продължение на 40 минути.
- Обелете ябълките и почистете сърцевината, след което ги нарежете на малки кубчета. Натрошене бисквитите на трохи.
- Сега е решаващият момент: разточването на тестото . Разстелете на масата голяма кухненска кърпа, поръсете я с брашно.
- Разточете тестото на правоъгълник, директно върху тази кърпа: тънко-тънко, не по-дебело от 0.7 см. Тестото за щрудел трябва да бъде почти прозрачно, да има еднаква консистенция и да няма разкъсвания.
- Разтопете маслото и намажете с него цялата повърхност на тестото. Подредете отгоре ябълките, поръсете ги с нарязаните орехи, бисквитените трохи и захар.
- С помощта на кърпата леко навийте тестото, като го оформите на руло.
- С помощта на същата кърпа прехвърлете щрудела върху намазаната тава. Разбийте яйцето и намажете с него тестото отгоре.
- Пъхнете щрудела се пече 20-30 минути при температура 200 ° C. Леко охладения десерт се поръсва с пудра захар.
В идеалния случай поднесете щрудела с лъжичка сладолед и шоколадов чипс, но без съмнение ще е идеално и така.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари