100 г бекон
30 г краве масло
75 мл сирене Проволоне
125 мл сметана
1 клонка мащерка
1 яйце
1/2 филия хляб
1 лист бутертесто
2-3 картофа
30 г краве масло
50 г сирене Проволоне
черен пипер на вкус
Беконът се нарязва на кубчета и се запържва в масло.
Добавят се нарязаните на кубчета картофи и клонката мащерка.
От бутертестото се оформя квадратен лист.
В средата се поставя почистената от коричките филия хляб.
Филията се покрива с картофена смес и настъргано сирене, а тестото се намазва по краищата с разбито яйце.
Завива се на пакет, който се поставя върху готварска хартия в тава и се намазва с яйце.
Пече се около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Готовият щрудел се нарязва на парчета.
Сметаната за фондюто се кипва на бавен огън и в нея се слагат маслото и настърганото сирене.
Овкусява се с черен пипер и се сипва в порционна чиния. Поднася се с парчетата картофен щрудел.