Щрудел с праскови

вход през zajenata.bg
Щрудел с праскови
admin
Добавена от: admin
48645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 г брашно
щипка сол
75 г маргарин
За плънката:
400 г извара
сока от 1/2 бр. лимон
150 г кафява захар
1 бр. жълтък
50 г стафиди
50 г бадеми
30 г маргарин
1 кг праскови

От изброените продукти се замесва тесто и се оставя да престои 1 час. Изварата се разбива със захарта, лимоновия сок и жълтъка. Стафидите се смесват с накълцаните бадеми. Маргарина се стопява. Престоялото тесто се разточва тънко, намазва се с пласт извара, като по краищата се остават свободни по 2 см. Плънката се поръсва със стафиди и бадеми. Отгоре се нареждат обелените и нарязани на кубчета праскови. Подгъват се оставените 2 см от краищата и след това се навива на руло. Слага се в тава и се пече при 200 С, като периодично се намазва с маргарина. Сервира се с топка сладолед.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft