Щрудел с праскови
2 Септември 2012
48645
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От изброените продукти се замесва тесто и се оставя да престои 1 час. Изварата се разбива със захарта, лимоновия сок и жълтъка. Стафидите се смесват с накълцаните бадеми. Маргарина се стопява. Престоялото тесто се разточва тънко, намазва се с пласт извара, като по краищата се остават свободни по 2 см. Плънката се поръсва със стафиди и бадеми. Отгоре се нареждат обелените и нарязани на кубчета праскови. Подгъват се оставените 2 см от краищата и след това се навива на руло. Слага се в тава и се пече при 200 С, като периодично се намазва с маргарина. Сервира се с топка сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари