Щрудел с череши и теглени кори

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Щрудел с череши и теглени кори
Щрудел с череши и теглени кори
admin
Добавена от: admin
7310
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно – 600 гр.
яйца – 1 бр.
оцет – 1 с. л.
мас – 50 гр.
сол
вода
галета
орехи
захар
череши - 250 гр. 

Правим умерено твърдо тесто от посочените продукти, омесваме добре. докато стане лъскаво, разтегливо и не се залепва по ръката.

Правим две топки от тестото, поръсваме с брашно, покриваме със затоплена тенджера и оставяме четвърт час да почиват. Поставяме едната топка върху намокрена кърпа, намазваме с разтопена мас и разточваме.

Разтегляме тестото на кора с ръце и отрязваме дебелите краища, оставяме малко да почине, поръсваме с разтопена мас, поставяме плънката и с помощта на кърпата навиваме тестото и поставяме върху намазана с мазнина тавичка.

Намазваме повърхността с разбито яйце и печем. По същия начин правим и втория щрудел.

Плънка с череши: приготвя се от галета, орехи, захар, череши. Вместо черешите можете да сложите и друг плод - например ябълки. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft