1 чаша ябълков сок
250 гр. нарязани ябълки
2 супени лъжици царевично брашно
1/2 чаша стафиди
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка канела
1/3 чаша счукани орехи
4 листа кори за баница
50 гр. масло
3 супени лъжици галета
Пудра захар за украса
В купа се смесват царевичното брашно и половин чаша ябълков сок. В тенджера на средна температура се варят за около 10 минути нарязаните ябълки, смесени с останалия сок, стафидите, захарта и канелата. Добавя се сместа с царевично брашно. Разбърква се, докато сместа стане гладка и няма бучки.
Оставя се да поври 1 минута и се добавят орехите, разбърква се и се оставя малко да се охлади.
На равна повърхност се слага една от корите, намазва се с разтопено масло и се поръсва с галета. Повтаря се процедурата с още две кори, подредени една върху друга. Върху 4-ата кора се разпределя сместа с ябълки.
Корите се завиват на руло и се намазват с масло.
Щруделът се пече около 20 минути на 150 ° C. Оставя се малко да се охлади, след това се поръсва с пудра захар.