В пластмасова купа смесете 125 гр брашно с кафявата захар, канелата, кокосовото брашно и 250 гр масло, нарязано на кубчета. С ръце омесете, докато се получат маслени трохи. Ябълките обелете и настържете.
Останалата част от маслото (115 гр), заедно със захарта и щипката сол разбийте с миксера. Добавете яйцата едно по едно, като постоянно биете. Добавете и останалата част от брашното и бакпулвера.
Във форма за печене, намазана с масло или покрита с хартия, поставете половината от сместа, разпределете отгоре настърганите ябълки и половината от маслените трохи. Отгоре поставете останала част от тестото и поръсете с останалите маслени трохи.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около един час. Оставете малко да се охлади, поръсете с пудра захар и поднесете сладкиша охладен.
Щрудел с ябълки и кокос
12 Май 2014
28000
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари