Това е най-деликатният на вкус ябълков сладкиш , който някога сте опитвали, и виновник за всичко е невероятно вкусният крем . Не пропускайте да го приготвите, за да зарадвате приятелите и семейството си. Ето и продуктите за невероятния ябълков крем-сладкиш :
Ябълков сладкиш с нежен крем
Продукти за крема:
250 мл прясно мляко
1 яйце
50 г захар
15 г царевично нишесте
ванилия на вкус
За тестото:
2 ябълки
200 г брашно
100 г захар
1 ч.л. бакпулвер
2 яйца
ванилия на вкус
100 мл прясно мляко
Приготвяне:
За крема просто смесете всички съставки, изброени по-горе и първо разбийте с миксер или тел, а след това поставете на огън с нисък интензитет да къкри, като бъркате през цялото време, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и оставете да се охлади.
Обелете корите на ябълките и нарежете на тънки филийки или парчета.
Сега трябва да приготвите тестото: чукнете яйцата в купа, добавете захарта и разбийте, докато сместа стане гъста и стабилна. Ще отнеме 5-7 минути.
Смесете бакпулвера и брашното, и пресейте на порции в разбитата яйчена маса. Замесете тестото и сложете ябълките в него, разбъркайте.
Вземете форма за печене, покрийте я с хартия за печене и разпределете вътре тестото. Покрийте го с крема.
Включете фурната и загрейте до 180 °.
Да ви е сладко!