Юфка с извара и бекон
22 Декември 2011
11485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Правим твърдо тесто от пресятото брашно, яйцата, малко сол и вода.
Оставяме 5 минути да почива, разточваме кора, дебела 2 мм, и изчакваме да изсъхне.
Нарязваме кората във вид на юфка, изсипваме я във вряща подсолена вода, в която сме прибавели 1 лъжица мас от разтопената сланина, и варим под похлупак.
Когато юфката изплува на повърхността, прецеждаме, оставяме да се отцеди и разбъркваме с 1 лъжица мас от разтопената сланина, 100 г сметана и половината от изварата.
Подреждаме юфката в затоплено блюдо, поръсваме с извара, заливаме с гореща сметана и пръжки от сланина.
Поднасяме веднага.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари