Юфка с извара и бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Юфка с извара и бекон
Юфка с извара и бекон
admin
Добавена от: admin
11485
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

350 гр. брашно
2 яйца
100 гр. сланина
200 гр. извара
200 гр. сладка сметана
сол 

Правим твърдо тесто от пресятото брашно, яйцата, малко сол и вода.
Оставяме 5 минути да почива, разточваме кора, дебела 2 мм, и изчакваме да изсъхне.
Нарязваме кората във вид на юфка, изсипваме я във вряща подсолена вода, в която сме прибавели 1 лъжица мас от разтопената сланина, и варим под похлупак.
Когато юфката изплува на повърхността, прецеждаме, оставяме да се отцеди и разбъркваме с 1 лъжица мас от разтопената сланина, 100 г сметана и половината от изварата.
Подреждаме юфката в затоплено блюдо, поръсваме с извара, заливаме с гореща сметана и пръжки от сланина.
Поднасяме веднага.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft