Това е най-кремообразният сладкиш, който съм опитвала, и е направен от прости съставки. А дъщеря ми и до днес твърди, че няма по-вкусен от него! Бърз, лесен и много апетитен.
Така приготвеният ябълков сладкиш с шоколад ще ви достави неземно удоволствие. С много малко съставки ще получите голям десерт за цялото семейство. Опитайте и ще се убедите сами. Ето какво ви трябва за уникалния Кремообразен сладкиш с ябълки и шоколад :
Кремообразен сладкиш с ябълки и шоколад
Продукти за първата част:
- 2 жълтъка
- 150 гр. захар
- 150 мл олио
- 3 с.
Намажете формата за печене (23х33 см) с масло. Първата част се пече на 200°C (390°F) за 15 минути
За втората част на сладкиша:
- 4 ябълки
- половин лимон
- 150 г захар
- 2 белтъка
Втората част се намазва върху първата част на сладкиша и се връща във фурната и се пече още 30 минути.
За ганаша:
- 150 гр. шоколад
- 150 мл сладкарска сметана
Приготвяне:
В дълбока купа разбийте два жълтъка със захарта, докато се разтопи и се получи кремообразна, светла смес. Добавете олиото, сладкото, какаото на прах, млякото и ваниловата захар.
Постепенно добавете брашното, като бъркате с миксер и не забравяйте да добавите бакпулвера. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес без бучки. Изсипва се в подготвена тава (намазнена и набрашнена) и се пече 15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
За втората част: обелете и настържете ябълките. Изстискайте сока от половин лимон и оставете настрана. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно се добавя захарта. Добавете настърганите ябълки и разбъркайте.
Разпределете върху изпечения блат, заравнете и върнете да се пече още 30 минути. Когато започне да се отделя от стените на съда, значи е готово. Оставете да изстине, след което го залейте с ганаша.
За ганаша: загрейте сладката сметана, но внимавайте да не заври. Изсипете върху начупения шоколад и разбъркайте, докато се разтопи и сместа стане гладка и лъскава. Оставете леко да стегне, след което сервирайте.
Сладкишът ще бъде още по-вкусен на следващия ден, след като престои. Много е кремообразен и сочен и никой не предполага, че получава сочността от ябълките.
Да ви е сладко!