Почистете ябълките и махнете дръжките. Там където са били дръжките забодете по една дървена клечка или шишче.
Сипете в тенджера захарта и глюкозата и без първоначално да разбърквате, загрейте, докато сместа се карамелизира. Успоредно с това загрейте сметаната в друг съд, но без да кипва. Махнете карамела от котлона и на тънка струйка към него добавете горещата сметаната, като разбърквате. Върнете тенджерата обратно на котлона и разбъркайте с маслото и на слаб огън. Добавете малко боя, бъркайте до получаване на хомогенна смес и махнете от котлона.
Потопете всяко шишче с ябълка в карамелената смес веднага. нареждайте ги върху хартия за печене и оставете да се втвърдят за 20-30 минути. По желание, преди напълно да е стегнал карамелът, оваляйте в натрошени ядки.
Ябълки в карамел
21 Януари 2012
17042
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари