Ябълки в карамел

вход през zajenata.bg
Ябълки в карамел
admin
Добавена от: admin
17042
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

ябълки - 10 малки
захар - 1 ч.ч
глюкоза - 1/4 ч.ч.
сметана - 1/2 ч.ч. течна
масло - 2 с.л. краве
боя - малко червена безвредна, за по ярък цвят

Почистете ябълките и махнете дръжките. Там където са били дръжките забодете по една дървена клечка или шишче.
Сипете в тенджера захарта и глюкозата и без първоначално да разбърквате, загрейте, докато сместа се карамелизира. Успоредно с това загрейте сметаната в друг съд, но без да кипва. Махнете карамела от котлона и на тънка струйка към него добавете горещата сметаната, като разбърквате. Върнете тенджерата обратно на котлона и разбъркайте с маслото и на слаб огън. Добавете малко боя, бъркайте до получаване на хомогенна смес и махнете от котлона.
Потопете всяко шишче с ябълка в карамелената смес веднага. нареждайте ги върху хартия за печене и оставете да се втвърдят за 20-30 минути. По желание, преди напълно да е стегнал карамелът, оваляйте в натрошени ядки.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft