Ябълки в тесто
14 Февруари 2014
3612
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В купа разбийте с тел яйцето с щипка сол, добавете водата и постепенно - брашното. Прибавете кората от портокала, и ванилията. Бийте, докато се получи хубава и гладка смес. Обелете ябълките, почистете семенната част (без да нарушавате целостта на ябълката). Нарежете на кръгове с дебелина около 5 мм. Загрейте олиото в тиган до умерена температура, за да не загори тестото. Потопете резените ябълка в тестото и ги пуснете в загрятата мазнина. Пържете ги първо от едната страна, а щом станат ярко розови, обърнете и изпържете и от другата страна. Поставете изпържените ябълки върху домакинска хартия, за да попие мазнината. Поднесете ги поръсени с пудра захар и канела, или кленов сироп, или мед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари