Една от най- обичаните и желани рецепти от време оно.
Печените ябълки винаги са били свързани с вечерни семейни вечери. Сладката миризма на канела, която се издига във всеки ъгъл на апартамента, и топлата кухня, винаги са предпоставка за положителни емоции.
За да се насладите на тази приятна носталгия, пригответе си ябълки със стафиди и мед . Колко са ароматни и сладки! Перфектен десерт за всички членове на семейството.
съставки
ябълка 7 броя
стафиди 200 g
мед 7 ч.л.
канела 7 ч.л.
захар на вкус
Подготовка
Измийте ябълките под течаща вода, изсушете и пробийте кожата с вилица по цялата повърхност.
Внимателно премахнете върха на плода и отстранете ядрото. Направете това внимателно, така че да не се разцепва самия плод. Не изхвърляйте върховете.
Измийте стафидите и ги оставете в топла вода в продължение на 30 минути, за да станат по-меки. Във всяка ябълка поставете 1 чаена лъжичка мед и същото количество сушени плодове.
Смесете канелата със захарта и поръсете ябълките. Покрийте ги с върховете, които отрязахте
Изсипете малко вода в тавичката, около 1 см, и поставете ябълките. Печете 30 минути при 200 ℃, докато ябълките станат меки.
Докато има изобилие от тях, радвайте хората, които обичате с тази прекрасна рецепта!