Ябълков сладкиш за шестица! Редя ябълките върху крема и пека - такава вкусотия не може да купите в сладкарница!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков сладкиш за шестица! Редя ябълките върху крема и пека - такава вкусотия не може да купите в сладкарница!
Ябълков сладкиш за шестица! Редя ябълките върху крема и пека - такава вкусотия не може да купите...
2794
Ябълков сладкиш за шестица! Редя ябълките върху крема и пека - такава вкусотия не може да купите в сладкарница!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всеки жадува за този деликатес. Най-добрият ябълков сладкиш под слънцето! Пригответе го у дома и ще заухае райски! Редовно приготвям този плодов деликатес вкъщи, тъй като всички го обичат. Мек, сочен и изключително вкусен - буквално всяка хапка те разтапя отвътре! Ето продуктите за върховния Ябълков пай с домашен крем :

ябълков пай

Ябълков пай с домашен крем

Имаме нужда от:

За тестото:

  • 2 яйца
  • 5 супени лъжици кристална захар (100 г)
  • 8 г ванилова захар
  • 4 супени лъжици растително масло (40 ml)
  • 3 супени лъжици разтопено масло (60 г)
  • 1 ч.
л. бакпулвер (4 г)
  • 360 г гладко брашно
  • За крема:

    • 1 яйце
    • 3 супени лъжици кристална захар (60 г)
    • 3 супени лъжици царевично нишесте (50 г)
    • настъргана кора от 1/2 лимон
    • 2 чаши мляко (360 мл)
    • 1 супена лъжица масло (20 г)
    • 1 супена лъжица лимонов сок

    За украса:

    • 3-4 ябълки
    • лимонов сок
    • 1 супена лъжица кристална захар
    • 1 супена лъжица мармалад от кайсии или мед

    Приготвяне:

    Добавете яйцата в купа, поръсете със захар и ванилова захар.

    Изсипете разтопеното масло.

    Добавете олиото и разбъркайте с бъркалка.

    След това добавете бакпулвера и брашното. Замесете тестото на ръка .

    топки тесто

    Разделете тестото на две и оформете топки. Разточете първото тесто върху хартия за печене.

    Поръсете с брашно и разточете до диаметъра на формата за печене (26 см).

    Поставете тестото и хартията във формата и оформете краищата, като отстраните излишното тесто.

    тесто ябълков пай

    Сложете яйцето, захарта и нишестето в тенджера.

    Лимоновата кора се настъргва и сместа се разбърква с бъркалка. След това налейте млякото в сместа и разбъркайте.

    Тенджерата се прехвърля на котлона и се готви при бъркане до сгъстяване на крема.

    гъст пудинг

    Махнете крема от котлона, добавете маслото и бъркайте докато се разтопи.

    Накрая добавете лимоновия сок и разбъркайте добре.

    Изсипете крема върху тестото и го заравнете. Нарежете ябълките на филийки и ги сложете в купа.

    крем в тестото

    Ябълките се заливат с лимонов сок и се разбъркват на ръка. Разточете второто тесто върху набрашнена маса .

    Нарежете тестото на 2,5 см ленти.

    Поставете резени ябълка една до друга по краищата на тестото.

    ябълки за пай

    След това "поръбете" с лента от тестото. Повтаряме процеса до средата на формата, докато ни свършат тестото и ябълките.

    подреждане ябълков пай

    Отгоре се поръсва със захар. Сложете сладкиша в предварително загрята фурна.

    Пече се 30-35 минути при температура 180°C.

    изпечен ябълков сладкиш

    След изпичане намажете сладкиша със сладко или мед и сервирайте.

    тесто с мед

    Желаем ви добър апетит!

    парче ябълков пай

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft