Ябълките ги нарязвам на тънко, а кремчето е по рецепта на мама. Става безподобна вкусотия, приятелките се избиват за рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълките ги нарязвам на тънко, а кремчето е по рецепта на мама. Става безподобна вкусотия, приятелките се избиват за рецептата!
Ябълките ги нарязвам на тънко, а кремчето е по рецепта на мама. Става безподобна вкусотия,...
21435
Ябълките ги нарязвам на тънко, а кремчето е по рецепта на мама. Става безподобна вкусотия, приятелките се избиват за рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

През есента и зимата няма по-вкусно нещо от парченце вкусен ябълков сладкиш . Има хиляди рецепти, но днес ви предлагаме нещо специално: Безподобно вкусен ябълков сладкиш с ванилов крем ! В основата му са тънко маслено тесто, ароматни ябълки и нежен и деликатен ванилов крем.

Просто неустоимо!  

Съставки:

230 гр. брашно

200 гр. захар

125 гр. масло

3 яйца

1 с.л. заквасена сметана

1/2 ч.л. бакпулвер

400 мл прясно мляко

40 гр. нишесте

500 гр. ябълки

1 с.л. галета

пудра захар на вкус

Приготвяне:

  1. Смесете брашното с бакпулвера и маслото, нарязано на малки кубчета, внимателно разтрийте всички съставки на трохи с вилица. Опитайте се да направите това възможно най-бързо, за да не се разтопи маслото.ябълков сладкиш с крем
  2. Добавете захарта, 1 супена лъжица заквасена сметана, 1 яйце и разбъркайте хубаво. Извадете тестото от купата и го разделете на 2 части, едната от които трябва да е малко по-голяма от другата.сладкиш с яйчен крем
  3. Увийте парчетата тесто с прозрачно фолио, поставете голямото в хладилника, а по-малкото - във фризера за 1 час.
  4. Извадете по-голямата част от тестото, поръсете я с брашно и разточете тестото под формата на тавата за печене. Внимателно поставете тестото във форма, покрита с пергаментна хартия.ябълков сладкиш тесто
  5. С помощта на вилица набодете тестото и пъхнете формата в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.Шарлота с ванилов крем
  6. За кремаразбъркайте 2 яйца със 100 грама захар. Налейте 50-100 ml мляко, добавете нишестето и разбъркайте сместа до гладкост.яйчен крем
  7. Оставащото мляко налейте в тенджера и загрейте, без да завира. Бъркайки постоянно, го изсипете в предварително приготвената яйчена смес. След това прехвърлете сместа в тенджерата и, като разбърквате непрекъснато, варете крема до сгъстяване.ябълков сладкиш с ванилов крем
  8. Изпечената основа поръсете с галета, отгоре поставете белени, нарязани на малки кубчета ябълки.
  9. Разпределете върху ябълките равномерно крема на един слой.ябълки с домашен крем
  10. Вземете парчето тесто от фризера, настържете го на едро ренде и поръсете с него сладкиша. Препоръчваме тестото да се настърже веднага, за да няма време да отпусне.стърган ябълков сладкиш
  11. Пъхнете формата във фурната, загрята до 180 градуса за 50-60 минути.
  12. Преди да сервирате, поръсете повърхността на сладкиша с пудра захар.ябълков сладкиш парче

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft