Ябълков кекс с вкус на шоколад МИЛКА: Удивително сочен и готов за 15 минути - ненадминат вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков кекс с вкус на шоколад МИЛКА: Удивително сочен и готов за 15 минути - ненадминат вкус!
Ябълков кекс с вкус на шоколад МИЛКА: Удивително сочен и готов за 15 минути - ненадминат вкус!
8694
Ябълков кекс с вкус на шоколад МИЛКА: Удивително сочен и готов за 15 минути - ненадминат вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлична рецепта за сочен ябълков кекс с вкус на популярния шоколад Milka. Резултатът е наистина отличен и у дома постоянно го правим. Шоколадовият кекс с ябълки по долната реецпта е чудесна алтернатива на празничен десерт , ако нямате време за торта или друг засукан сладкиш.

Количеството брашно трябва да се коригира според консистенцията на тестото – зависи основно от добавените ябълки, тъй като всеки вид има различна сочност и може да има и разлики в размера. Консистенцията на тестото трябва да бъде същата като при класически кекс.

Забележка:

Ако нямате ябълки, можете да ги замените с банани или настъргани тиквички. Ето рецептата за невероятния Ябълков кекс Милка:

ябълков кекс милка

Ябълков кекс Милка

Продукти:

25 дкг кристална захар

4 жълтъка

4 белтъка

250 гр- мазнина (масло)

3 ябълки

250 гр. брашно

1 бакпулвер

1-2 млечни шоколада Милка

2 супени лъжици какао - по желание (заради цвета)

Приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта на пяна.

разбити жълтъци

Почистете и настържете ябълките.

Ако нямаме ябълки, можем да използвате банани или настъргани тиквички.

Сложете шоколада да се разтопи и го оставете да изстине .

разтопен шоколад

В жълтъчния крем добавете настърганите ябълки, какаото и разтопения шоколад.

Смесете бакпулвера с брашното и постепенно го добавете към разбитата маса.

Накрая добавете разбитите белтъци .

Сложете във форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно .

Печете във фурната на 160 градуса за около 50 минути .

Глазура:

Готовия кекс можем да полеем с глазура, която приготвяме от разтопен с малко мазнина или сладкарска сметана шоколад Milka.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft