Консумацията на ябълков оцет в малки дози помага за намаляване на апетита и едновременно с това стимулира обмяната на веществата . Метаболизмът се ускорява, а с това и процесът на разграждане на мастните клетки , натрупани в тялото.
Бъдете внимателни, когато избирате ябълков оцет, защото често продуктите, които се предлагат на пазара, съдържат ябълкова есенция и нямат същите полезни свойства. Необходим ви е природен продукт и затова най-добрият вариант е да си го приготвите сами.
Напълнете дълбок съд с нарязани ябълки , полейте ги с вода и добавете захар . След това оставете сместа да ферментира, а когато това се случи, прецедете течността и изсипете всичко в стъклена бутилка или буркан.
Как се консумира ябълковият оцет?
Разредете две супени лъжици от него в 250 мл вода. Това количество се пие три пъти дневно, сутрин, обед и вечер след хранене.