Ябълков оцет и мед за лечение на чупливи нокти, артрит, лош дъх и затлъстяване

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Ябълков оцет и мед за лечение на чупливи нокти, артрит, лош дъх и затлъстяване
348249
Снимков материал: pixabay.com
Ябълков оцет и мед за лечение на чупливи нокти, артрит, лош дъх и затлъстяване

Ползите за здравето от ябълковия оцет и меда са широко известни. Тази рецепта традиционно се използва като самостоятелно средство при много заболявания, а дори и като еликсир с анти-ейджинг ефект.

Много хора са се възползвали от свойствата им за вътрешно почистване и дезинфекция на тялото. Ябърлковият оцет и меда са мощен агент за почистване и природно лекарство, което действа като естествен антибиотик и антисептик, който се бори с микроби и бактерии.

Е, как точно действа този оцет, в комбинация с мед ?

Кръвта на даден човек има тенденция към превръщането си в киселинна среда, вследствие на модерните диети и мазнини, нишестета и преработени храни, (напр. бързи храни, месо, фъстъци, морски храни, алкохол и кафе) и ако тялото ви е с кисела среда, болестите може да процъфтяват, а ако тя е алкална, тя е в равновесие и може да се пребори с микробите и заболявания на пикочния мехур и бъбреците, остеопороза, крехки кости, болки в ставите, болки в мускулите, липса на енергия и хронична умора, както и лошо храносмилане.

Суровите плодове, зелените листни зеленчуци, бобовите растения и чаят са примери на храни, формиращи алкална среда. Интересно е и по ирония на съдбата киселинността на дадена храна или нейната алкалност в тялото, нямат нищо общо с действителната рН на самата храна. Например, лимоните са силно киселинни, обаче крайните продукти, които произвеждат след смилане и усвояване са много алкални, така лимоните се смятат за алкални продукти в тялото. По същия начин, месото ще има алкална същност, преди храносмилането, но оставя много киселинни продукти в тялото така, като почти всички животински продукти, месото е силно киселинно-формиращо. Важно е да се знае, че стомашната киселина и рН на стомаха е съвсем различно от рН на течностите в тялото и тъканите. Тялото има алкално-киселинно съотношение, наричащо се рН, което е баланс между положителни йони (киселинно-формиращи) и отрицателно заредени йони (алкално-образуващи). Когато този баланс се нарушава много проблеми могат да възникнат. Тялото е принудено да приема минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и костите, за да неутрализира киселината и безопасно да я отстрани от тялото. Тежки увреждания могат да се получат за тялото, поради високата киселинност. В идеалния случай, за повечето хора, идеалната диета е 75% алкални и 25% киселинни храни. Алергичните реакции и други форми на стрес, също са склонни да произвеждат прекомерни киселини в организма.

Алкалната способност на ябълков оцет може да отстрани излишната киселинност в нашата система и да предотврати инфекциите. Медът, добавен в оцета, естествено прави сместа по-лесна за приемане. Добрата новина е, че непреработеният суров мед се класифицира като алкална-формираща храна.

Какво да кажем за меда, той киселинен продукт ли е? Всяка сладка храна е с ниско рН и това е същността на захарта. Въпреки това, учените са открили, че 45 минути след ядене на мед, кръвните изследвания показват повече алкалност. Диабетиците също имат по-ниски нива на кръвната захар 45 минути след ядене мед. Това е така, защото, за разлика от преработената захар и изкуствените подсладители, медът много бързо се абсорбира в клетките на тялото за използване като гориво, вместо да пребивава в кръвта.
Когато за първи път пиете ябълков оцет, вкусът му няма да ви е приятен, особено ако обичайна не харесвате кисело, но това е много субективно. Независимо от това, с вкусът много често се свиква с течение на времето, и тъй като тялото ви става по-малко кисело и по-алкално. Заболяванията, които могат да бъдат третирани и повлияни с ябълковия оцет и медът, включват:

1. Преждевременно стареене

2. Затлъстяване

3. Отравяне от храна

4. Топлинно изтощение

5. Киселини в стомаха

6. Чупливи нокти

7. Лош дъх

8. Артрит

9. Високо кръвно налягане

10. Високо ниво на холестерол

11. Екзема

Опитайте тази здравословна и освежаваща напитка, оцет и мед!

Начин на приготвяне:

* Смесете ябълков оцет (половин до една супена лъжица) и суров мед (половин до една супена лъжица). (Забележка:. Ябълковият оцет е действително направен от пресни, органични, смачкани ябълки, които узряват естествено в дървени бъчви.

* Разтворете в чаша с вода (300-500мл.).

* Пийте го един или два пъти дневно.

Забележка:
Оцетът, който използвате, не бива да е търговски дестилиран оцет, тъй като той не съдържа същите здравословни ценности, както органичният, суров ябълков оцет. Мощните ензими и минерали като калий, фосфор, натрий, магнезий, сяра, мед желязо, флуор, силиций, пектин и природни ябълчена и винена киселини, които са важни в борбата с токсините в тялото, са унищожени по време на процеса на дестилация .


Диета с ябълки и мед-отслабване 3 кг за 7 дни

По време на тази диета ще отслабнете 3-4 кг. за една седмица.

Не трябва да ядете по-малко от 1,5 кг ябълки на ден. За вечеря изпечете ябълки във фурната с мед. Консумирайте обаче една от тях. Много е вкусно!

Ябълките намаляват холестерола в кръвта и почистват стомаха добре. Съдържат витамини - А, В1, В2, В9, Е, К, Р и т.н.
Семената на ябълката съдържат йод. Ябълките прочистват от токсични вещества, холестерол, тежки метали. Те имат противовъзпалителни, антибактериални, слабителни и диуретични функции. 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft