Ябълков пай с крем суфле просто се топи в устата. Просто и много вкусно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков пай с крем суфле просто се топи в устата. Просто и много вкусно
Ябълков пай с крем суфле просто се топи в устата. Просто и много вкусно
32
Ябълков пай с крем суфле просто се топи в устата. Просто и много вкусно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този вкусен ябълков пай съчетава маслена, ронлива основа, деликатен слой сладки и леко тръпчиви ябълки и пухкаво, кремообразно суфле. Това е идеалният десерт за всеки повод, предлагащ хармония от вкусове и текстури, които могат да очароват всеки.

Продукти:

  • За тестото (за форма с диаметър 20 см):
  • Брашно - 250 г (2 чаши)
  • Бакпулвер - 1 чаена лъжичка
  • Масло 90 г (6 супени лъжици)
  • Щипка сол
  • Жълтъци 2 бр.
  • Захар - 40 гр.
(3 супени лъжици)

За ябълковия слой:

  • Ябълки - 3 бр. (~500 гр.)
  • Захар - 40 гр. (3 с.л.)
  • Лимонов сок 4-5 с.л.

За суфлето:

  • Белтъци - 2 бр.
  • Захар 40 г (3 супени лъжици)
  • Ванилова захар 1 чаена лъжичка
  • Натурално кисело мляко или заквасена сметана 400г (1 2/3 чаши)
  • Царевично нишесте 30 г (3 супени лъжици)

Начин на приготвяне:

1. Пригответе тестото:

В купа смесете брашно, щипка сол и бакпулвер.

Добавете студено масло и разбийте сместа на трохи.

Добавете захарта, добавете жълтъците и омесете гладко тесто.

Тестото се разпределя равномерно по дъното на форма за печене (20 см). Оставете настрана.

2. Пригответе ябълковия слой:

Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.

Смесват се със захарта и лимоновия сок.

Поставете ябълките върху тестото на равен слой.

3. Пригответе суфлето:

Белтъците се разбиват на твърд сняг.

Постепенно добавете захарта и ваниловата захар, като продължавате да разбивате, докато се образуват твърди върхове.

Внимателно разбъркайте киселото мляко (или заквасената сметана) и царевичното нишесте, докато сместа стане гладка.

Изсипете суфлето върху слоя ябълки и го загладете.

4. Изпечете пая:

Загрейте фурната на 170°C.

Печете пая за 40-45 минути, докато горната част стане златиста и суфлето стегне на пипане.

Оставете пая да изстине преди сервиране.

Вижте видеото: 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft