Маслото се затопля, докато омекне, омесва се с брашното и захарта и когато се образуват трохи, се добавят 30 мл студена вода. Оставя се за 20 минути в хладилник.
В тиган, поставен на огъня, се сипва захарта и се карамелизира до златисто. Добавя се медът и се разбърква. Поставят се предварително почистените и нарязани на едри кубчета плодове. Бърка се 4–5 минути, за да не загорят плодовете, и се слагат в купа. Добавят се индийското орехче и канелата. Разбърква се и се оставя за 5 минути.
Тестото се изважда от хладилника и се разделя на две половини, които се разточват. С едната се покрива дъното на плитка тава така, че да стигне до ръба, като излишното се изрязва. Изсипва се плънката и се покрива с втората половина от тестото.
Пече се 30 минути до златисто във фурна, загрята на 190 градуса. Паят се оставя да се охлади леко, поръсва се с пудра захар и се сервира топъл със сладолед.
Ябълков пай с круши
22 Декември 2011
8782
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари