Ябълков пай-Това са думите, като питам децата искат ли нещо сладичко-Става за минути се топи в...
21 Март 2021
5786
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ябълковият пай ще стане вашият любим. Тестото се получава крехко и ронливо, а пълнежът с ябълки е като суфле.
Състав:
тесто:
- Брашно - 250 г
- Сметана - 100 г
- Масло - 100 г
- Яйце
- Захар - 50 г
- Бакпулвер - 1 ч.л.
- Сол
Пълнеж:
- Сметана - 350 г
- Яйца - 2 бр.
- Захар - 180 г
- Саше ванилова захар
- Нишесте - 30 г
- Ябълки - 5-6 бр. и лимонов сок
Рецепта:
Тесто:
- Смесете яйце със заквасена сметана, захар, щипка сол.
- В отделна купа пресейте брашното, добавете бакпулвера. Настържете маслото. Изсипете яйчено-заквасената смесена смес и замесете тесто.
- Намажете формата с масло. С ръце разтегнете тестото, за да оформите, направете отстрани, поставете в хладилника за 30 минути.
Попълнете:
- Смесете заквасена сметана, яйца, ванилова захар, обикновена захар. Смесете с пасатор.
- На две стъпки добавете нишесте (картоф или царевица).
- Обелете ябълките, нарежете на тънки филийки и поръсете с лимонов сок.
- Поставете ябълки върху тестото, изсипете пълнежа равномерно. Печете около 50 минути, 180 ℃.
- Ябълковият пай е готов!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари