Ябълков пай-Това са думите, като питам децата искат ли нещо сладичко-Става за минути се топи в устата

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков пай-Това са думите, като питам децата искат ли нещо сладичко-Става за минути се топи в устата
Ябълков пай-Това са думите, като питам децата искат ли нещо сладичко-Става за минути се топи в...
5786
Ябълков пай-Това са думите, като питам децата искат ли нещо сладичко-Става за минути се топи в устата
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ябълковият пай ще стане вашият любим. Тестото се получава крехко и ронливо, а пълнежът с ябълки е като суфле.

Състав:

тесто:

  • Брашно - 250 г 
  • Сметана - 100 г
  • Масло - 100 г 
  • Яйце
  • Захар - 50 г 
  • Бакпулвер - 1 ч.л.
  • Сол

Пълнеж:

  • Сметана - 350 г
  • Яйца - 2 бр.
  • Захар - 180 г 
  • Саше ванилова захар
  • Нишесте - 30 г
  • Ябълки - 5-6 бр. и лимонов сок

Рецепта:

Тесто:

  • Смесете яйце със заквасена сметана, захар, щипка сол.
  • В отделна купа пресейте брашното, добавете бакпулвера. Настържете маслото. Изсипете яйчено-заквасената смесена смес и замесете тесто.
  • Намажете формата с масло. С ръце разтегнете тестото, за да оформите, направете отстрани, поставете в хладилника за 30 минути.

Попълнете:

  • Смесете заквасена сметана, яйца, ванилова захар, обикновена захар. Смесете с пасатор.
  • На две стъпки добавете нишесте (картоф или царевица).
  • Обелете ябълките, нарежете на тънки филийки и поръсете с лимонов сок.
  • Поставете ябълки върху тестото, изсипете пълнежа равномерно. Печете около 50 минути, 180 ℃.
  • Ябълковият пай е готов!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft