Ябълкови сладкиши има стотици, но този ни е особено любим. Представлява невероятно съчетание от меки бисквитки, ароматни ябълки и крехко, вкусно тесто.
Сладкиш с ябълки и бисквити
Продукти:
125 гр.краве масло
1 пак.чаени бисквити
3 ябълки
канела
4 яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.брашно
5 гр.бакпулвер
1 пак.ванилия
пудра захар - за поръсване
Приготвяне:
Разтопете кравето масло направо в тавичката за печене (тава с диаметър 26 см). След като се разтопи, покрийте плътно дъното с бисквити. Добре е да са без дупка, за да не остава празно пространство. Обелете ябълките и ги настържете или нарежете на тънки резни. Подредете ги върху бисквитите на плътен пласт. Отгоре поръсете с канела и натрошени орехи, ако желаете.
В купа разбийте яйцата и захарта. Прибавете пресятото брашно, смесено с ванилията и бакпулвера. Разбъркайте всичко до гладка и еднородна смес, след което я изсипете равномерно върху ябълките. Изпечете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто. Готовността на десерта се проверява с клечка. Като се забоде в него, трябва да излезе суха. Готовият ябълков сладкиш се поръсва с пудра захар.