Започваме с приготвянето на първото тесто. Първо разбиваме яйцата със захарта, ванилиите и маслото. След това добавяме брашното, бакпулвера и ликьора, и бием, докато получим равномерна смес. Тестото прехвърляме в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и над тестото подреждаме ябълките, нарязани на парчета. Над тях поръсваме с бадеми. За второто тесто: разбиваме белтъците с пудрата захар, докато станат на твърд сняг. Добавяме ликьора и канелата, след което изливаме сместа над ябълките. Покриваме сладкиша с фолио и печем на 180 градуса около 40 минути, а след това махаме фолиото и допичаме още 15 минути. Изпечения сладкиш оставяме хубаво да се охлади, след което го изваждаме от формата и украсяваме с с бита сметана, смесена с ванилиите, и поръсваме всичко с малко канела.
Ако нямате Амарето, спокойно може да го замените с ром.
Ябълков сладкиш Амарето
11 Ноември 2014
10647
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари