В тази статия ще научите как да направите невероятно вкусен ябълков пай в тиган . Дори без фурна се оказва сочен и пищен. А вкусът на ядки просто подлудява. Така че не губете времето си и побързайте да подготвите този шедьовър!
Пай с ябълки в тиган
Съставки
200 мл кисело мляко
300 г пшенично брашно + 1 чаена лъжичка сода за хляб
1/3 чаена лъжичка сол
3 ябълки + 2 супени лъжици захар
2 яйца
80 г масло
50 г орехи
150 г захар
1 опаковка ванилова захар
Подготовка
Първо трябва да нарежете ябълките на 4 части, да премахнете средата и да нарежете на големи филийки.
Тиганър, в който ще печем, трябва да бъде обилно намазана с масло , за да не залепне тестото. И също така поръсете дъното със захар за карамелена кора. Поставете ябълките върху захарта и оставете тигана настрана.
Разбийте яйцата в купа, добавете захар, сол и ванилова захар. Разбийте добре с миксер. Налейте киселото мляко и разбийте отново. Смесете брашното със содата и добавете яйцата . Замесете тесто и изсипете разтопеното масло в него. Между другото, вместо това можете да използвате рафинирано олио
Смелете ядките в блендер и ги добавете към тестото.
Изсипете тестото в тиган, покрийте с капак и изпратете върху котлона.
Щом проверите сладкишът с клечка за зъби за готовност и тя се оказа суха, обръщаме ястието в чиния и каним гостите!
Дори не се съмняваме, че този мек ароматен пай с ябълки, карамел и ядки ще спечели сърцето ви! Предварително ви желаем приятен апетит на всички, които готвят