Ябълков сладкиш по рецепта от 1894 година - най-голямата вкусотия с ябълки, която съм опитвала!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков сладкиш по рецепта от 1894 година - най-голямата вкусотия с ябълки, която съм опитвала!
Ябълков сладкиш по рецепта от 1894 година - най-голямата вкусотия с ябълки, която съм опитвала!
39910
Източник: За Жената
Ябълков сладкиш по рецепта от 1894 година - най-голямата вкусотия с ябълки, която съм опитвала!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Есента е идеалното време за сладкиш с ябълки. Вместо баналната шарлота или изтъркания вече ябълков кекс ви предлагаме да направите оригинален Сладкиш с цели ябълки и касис по рецепта, взета от готварска книга от 1894 г.

Всички съставки в този пай перфектно се допълват и спомагат за създаването на истински кулинарен шедьовър. Запишете си необходимите продукти:

Сладкиш с цели ябълки и касис

Необходими съставки:

Пълнеж:

  • ябълки - 12 средно големи;
  • червено френско грозде - 100 г;
  • захар - 50 g;
  • канела - 1 ч.л.;
  • захаросани плодове - 20 гр.

Тесто:

  • масло - 125 г;
  • пудра захар - 125 g;
  • жълтъци - 6 бр;
  • белтъци - 6 бр.;
  • бадемово брашно - 125 г;
  • индийско орехче - щипка.

Приготвяне:

Отстранете сърцевината и обелете ябълките. Готовите ябълки се поставят в тава, покрита с хартия за печене.

В отделен съд смесете червено френско грозде, захар, канела и захаросани плодове. Напълнете ябълките с получения пълнеж.

издълбани ябълки

Снимка: Pinterest

пълнени ябълки

Снимка: Pinterest

Върху всяка ябълка поставете парченце масло, което ще направи пая още по-вкусен.

ябълки с масло

Снимка: Pinterest

За да приготвите тестото, разбийте омекналото масло с пудрата захар, докато стане светло и въздушно. Продължавайки да разбивате, добавете жълтъците. Добавете бадемово брашно и щипка индийско орехче към яйчено-маслената смес за вкус. Отделно разбийте белтъците и внимателно ги добавете към бадемовото тесто.

бадемово тесто

Снимка: Pinterest

Излейте тестото във формата с ябълките.

тесто за пай

Снимка: Pinterest

Печете сладкиша в предварително загрята на 180 градуса фурна за час. Преди сервиране поръсете с пудра захар и нарежете на порции.

сладкиш с цели ябълки

Снимка: Pinterest

ябълков сладкиш с касис

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft