Страхотно вкусен и ароматен сладкиш от ябълки, ядки, домашно сладко и шоколад. Най-добрата есенна комбинация! Рецептата е "патент" на моята баба, а аз я приготвям за моите деца и внуци вече 40 години и никога не е имало недоволни! Споделям и с вас необходимите продукти за Ябълков сладкиш с домашно сладко и шоколад :
Ябълков сладкиш с домашно сладко и шоколад
Продукти:
- 2 чаши грубо брашно
- 1 чаша полугрубо брашно
- 2 чаши гранулирана захар
- 1 бакпулвер
- 2 лъжици какао
- 1/2 чаша смлени орехи
- 1 ванилова захар
- 1 канелена захар
- 1 чаша мляко
- 1 чаша олио
- 1 чаша настъргани ябълки
- 3 яйца
За отгоре:
- сладко или конфитюр (препоръчвам домашно сладко)
Топинг:
- Шоколад
- Две лъжици масло
Процедура:
Първо смесете сухите съставки в купа.
След това добавяме останалото - разбитите яйца, млякото, олиото, настърганите ябълки.
Снимка: YouTube
Объркайте гладко тесто.
Изсипете тестото върху намаслена и набрашнена тава с по-висок ръб.
Печете в загрята фурна на 180°C за 40-45 минути.
Оставете сладкиша да изстине.
След като изстине, намажете повърхността на сладкиша със сладко.
След това се залива с шоколадова глазура.
Глазурата се приготвя класически от шоколад и олио, които се разтопяват на водна баня).
Можем леко да поръсим с настърган кокос.
Желаем ви приятен апетит! :-)
Снимка: YouTube