Ябълков сладкиш с кроасани
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
5 Март 2013
33115
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
600 гр. ябълки
3 кроасана (виенски кифли, може и козунак)
200 гр. захар
60 г прясно масло
3 яйца
1 л. прясно мляко
1 пак. ванилия
1 ч.л. канела
Кроасаните се нарязват на кръгчета, нареждат се плътно в намазана с масло тавичка и се поръсват с разтопено масло. Върху тях се нареждат ябълките, обелени, нарязани на тънки резенчета и поръсъни със захарта и канелата.
Сладкишът се пече в предварително загрята фурна. След като се сгорещи силно, се залива със смес от разбитите яйца, млякото и ванилията. Пече се до зачервяване. Поднася се студен.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари