Ябълков сладкиш със заливка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълков сладкиш със заливка
Ябълков сладкиш със заливка
admin
Добавена от: admin
32125
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
75 гр. масло
1 ванилова захар
1 яйце
100 гр. захар
375 гр. брашно
2 пакетчета бакпулвер
125 мл. прясно мляко
За заливката:
500 мл. прясно мляко
70 гр. грис
2 супени лъжици захар
100 гр. масло
4 яйца
1 ванилова захар
Освен това:
1,5 кг. ябълки
канела за поръсване

Стъпка 1: Ще започнем с подготовката на заливката. Първо сварете гриса. Когато заври млякото, добавете гриса и разбъркайте хубаво, докато получите гъста смес. Оставете я да се охлади.

Стъпка 2: Вземете 4 яйца и отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте на твърд сняг. В жълтъците добавете захарта с ванилената захар и хубаво разбийте, докато се разтопи захарта. След това добавете охладения грис, маслото на стайна температура и разбийте, за да се съединят съставките.

Добавете белтъците и хубаво разбъркайте до хомогенна смес.

Стъпка 3: За тестото - сложете всички съставки в купа - първо сухите, след това - течните, и измесете гладко тесто. След това с ръце го разпределете по повърхността на тавата.

Стъпка 4: Ябълките нарежете на тънки резенчета и ги поставете върху тестото с леко натискане. Поръсете с канела по желание и залейте с готовата заливка.

Стъпка 5: Печете сладкиша 30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. След това оставете да се охлади, за да може по-лесно да  се разреже.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft