Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готови

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готови
Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готови
40415
Ябълков сладкиш Три чаши-Смесете ябълки, тесто, бакпулвер, лимонов сок и сте готови
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Най-простата и бърза рецепта за ябълков пай ще победи дори известната шарлота. Необходими са ви само три чаши продукти в състава, при това евтини и достъпни, за това тесто просто трябва да смесите пълнежа.

Е, след това изчакайте, докато предварително загрятата фурна завърши започнатия процес, подушете вълшебния аромат и сварете пресен чай.

Основното нещо са сочните ябълки, от тях зависи колко успешна ще се получи тортата. Той е постоянно нежен и вкусен и ще зарадва както любителите, така и ценителите. Особено тези, които не са особено запалени да бъркат с месене на тесто.

За щастие има шедьоври- рецепти, с които може да се справи дори дете или човек, който никога не е стоял до печката. Какво по-голямо щастие от това да зарадвате близките си с неочаквано чаене? Само самия ябълков пай, който ще запълни скучните зимни дни с летни аромати.

За готвене:

  • чаша грис, мляко, пшенично брашно и захар;
  • 5 ябълки;
  • бакпулвер една и половина чаени лъжичка;
  • масло 32-33 грама;
  • 2-3 супени лъжици лимонов сок;

За декорация се използва пудра захар.

Процес на приготвяне

  • Измийте ябълките и избършете останалата влага, след това настържете в купа на едро ренде. Сместа се залива с лимонов сок.
  • Всички сухи съставки се смесват в отделна купа: грис с брашно, захар и бакпулвер.
  • В подвижна форма от 20 см, пергамент, покрит с растително масло. Изсипете четвърт от сухата смес в нея и я изравнете. Една трета от настърганите ябълки се поставят на повърхността. След това отново една четвърт от сухата смес, още една трета от ябълките. Отново сухата смес, ябълките и последната, която поставя сухия слой.
  • Разтопено масло в затоплено мляко, тази смес се излива равномерно върху повърхността на формата. За да сте сигурни, слоевете се пробиват с клечка на няколко места, така че течността да достигне до всички слоеве.

Тортата се пече в продължение на 40-45 минути във фурната при 180 ° С. Преди да се извади от формата, тортата трябва да се охлади поне четвърт час. Отгоре се поръсва с пудра захар.

Тази торта практически не съдържа мазнини, но е толкова крехка, че за нея не се изисква крем. Шик и красиво, изглежда впечатляващо на масата. Вкусно е и топло, и студено, и с мляко и чай. И най-важното е, че не се изискват специални продукти.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft