Ябълков сладкиш Трите чаши - сочен слой ябълки и меко тесто вътре! За 5 мин. става, а свършва преди да се обърна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Ябълков сладкиш Трите чаши - сочен слой ябълки и меко тесто вътре! За 5 мин. става, а свършва преди да се обърна!
26640
Снимков материал: pixabay.com
Ябълков сладкиш Трите чаши - сочен слой ябълки и меко тесто вътре! За 5 мин. става, а свършва преди да се обърна!

Днес ще приготвим бърз и невероятно вкусен ябълков пай. Тестото ще отнеме само минута: нито миксер, нито яйца, нито течни съставки. Три чаши, защото основните съставки са посочени в чаши и те са само три: брашно, грис, захар. Но, разбира се, посочих всичко и в точни грамове, както и  процеса на добавяне на продукти стъпка по стъпка! Пайът се получава с хрупкава коричка със сочен слой ябълки и меко тесто вътре! Много вкусно и дори този, който включи фурната за първи път, ще се справи. Приятно печене!

Рецепта

1. Смелете 600 г ябълки по удобен начин: Ако ябълките са големи, обелете и ги настържете на едро ренде. Желателно е да изберете не кисели а сочни плодове.

2.

В отделна купа смесете три водни чаши от следните съставки: брашно - 140 г, грис - 160 г и захар - 200 г, добавете сол - 1 г и бакпулвер - 5 г. Разбъркайте добре сухите съставки. Сухото тесто е готово! Дори отне по-малко от минута.

3. Използвам формата с размери 13 см х 23 см, покривам я с хартия за печене, за да е по-удобно. Ако формата е кръгла, тогава идеалният размер е 20-22 см. На дъното разтриваме парче (около 50 г) студено масло, заспиваме с една трета от сухата смес.

4. Отгоре разстиламе половината ябълки, отново сухо тесто. След това отново ябълки и заспиваме с останалата трета от тестото.

5. Отгоре натрийте останалото масло, още 50 гр. и поръсете със захар, маслото ще напои сладкиша и ще направи хрупкава апетитна коричка заедно със захарта.

6. Печете сладкиша при температура 180 градуса в предварително загрята фурна за около 60 минути.

 Оставете да изстине и можете да го нарежете. Върху ябълковия пай се получи хрупкава захарна коричка, а вътре имаше сочен слой ябълки и меко тесто. В същото време приготвихме пай без мляко и без яйца. Много вкусен! Чувствайте се свободни да опитате - ще успеете! Приятно печене.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft