Ябълков щрудел
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
32075
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Включете фурната на 180°С (160°С с обдухване). Смесете ситно натрошените бисквити с ореховите ядки, канелата и захарта в голяма купа. Към тях добавете настърганите ябълки и отново разбъркайте добре.
Намажете една кора с маргарин до средата и я прегънете на две, така че да слепите намазаната и ненамазаната половина. Намажете с маргарина и получената двойна кора и разстелете върху нея 1/6 част от ябълковата смес. Навийте кората на руло и я поставете в предварително намазана с маргарин и покрита с хартия за печене тавичка.
Повторете същото с останалите кори.
Печете 20-25 мин, докато щруделът добие златист цвят.
Поднесете топъл или студен, поръсен с пудра захар и топка ванилов сладолед.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари