Ябълкова крем пита с вкус на есен

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълкова крем пита с вкус на есен
Ябълкова крем пита с вкус на есен
admin
Добавена от: admin
27471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
80 гр. масло или маргарин
100 мл прясно мляко
50 гр. пудра захар
1 яйце
половин бакпулвер
350 гр. брашно
За ябълковия пълнеж:
5 големи ябълки
5 с.л. захар
За ваниловия крем:
500 мл прясно мляко
7 с.л. захар
1 пудинг ванилия
2 с.л. нишесте
1 яйце
50 гр. масло или маргарин
Освен това:
около 200 гр. бисквити

Омесете тесто от посочените съставки и го поставете в хладилник.

Настържете ябълките необелени, добавете захарта и ги задушете на котлона, докато леко омекнат и се изпари течността.

Заделете малка част от млякото, а в останалото мляко добавете захарта и го сложете да се вари. В заделената част разтворете пудинга и нишестето, след което ги изсипете във врящото мляко и варете, докато се получи гъст крем. Оставете го 5 минути да изстине, след което добавете маргарина и яйцето и разбийте с миксер.

Извадете тестото от хладилника и го разделете на две части. Намажете тавата леко с маргарин или масло, разточете едната кора с размера на тавата, след което поставете отгоре ябълковия пълнеж и отгоре подредете бисквитите. 
След това покрийте всичко с ваниловия крем. Разточете и другата кора, и я поставете върху крема. Печете питата в загрята на 180 градуса фурна около 25 минути. Оставете я хубаво да изстине, след което я нарежете на парчета и по желание я поръсете с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft