В сезона на ябълките просто няма как да не ви "залеем" с рецепти - коя от коя по-вкусни! А днешната ни пухкава ябълкова пита е истинско бижу сред десертите с ябълки . Приготвя се бързо и лесно, а вкусът ѝ е ненадминат.
Пухкава ябълкова пита
Продукти:
0,5 чаши захар
3 яйца
70 г масло
180 мл прясно мляко
2 чаши брашно
1 супена лъжица бакпулвер
3 ябълки
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта, докато се образува пухкава пяна. Изсипете разтопеното и охладено масло и млякото, разбъркайте.
Добавете пресятото брашно с бакпулвера и объркайте кексово тесто.
Изсипете половината от тестото във форма за печене. Отгоре подредете обелените ябълки, нарязани на тънки филийки.
Отгоре се изсипва втората част от тестото, като се заглажда равномерно с шпатула.
Поръсете отгоре с две супени лъжици захар, по желание смесете с канелата.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 минути.
Много е вкусно!