Ябълкова пита с крем - пухкаво тесто, сочни ябълки и вкусна заливка! Райска наслада за делник и празник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълкова пита с крем - пухкаво тесто, сочни ябълки и вкусна заливка! Райска наслада за делник и празник:
Ябълкова пита с крем - пухкаво тесто, сочни ябълки и вкусна заливка! Райска наслада за делник и...
130088
Ябълкова пита с крем - пухкаво тесто, сочни ябълки и вкусна заливка! Райска наслада за делник и празник:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се хапва ябълков сладкиш , но ви е омръзнало от традиционната комбинация кексово тесто + ябълки, днес ви предлагаме нещо различно и умопомрачително вкусно! Ябълкова пита с крем - пухкаво тесто, сочна плънка от ябълки и вкусна заливка. Звучи вкусно, а в действителност е направо райска наслада! Ето как да си направите този пухкав сладкиш с ябълки :

Ябълкова пита със заливка

Продукти:

Брашно - 600 грама

Вода (топла) - 200 грама

Мая - 11 грама (1 пак.суха мая)

Яйца - 3 бр.

Захар - 72 гр.

Слънчогледово олио - 40 грама

Сол - щипка

Плънка:

Захар - 1 чаша

Ябълки - 4 броя

Заливка:

1 ч.л.захар и 40 грама заквасена сметана

Приготвяне:

Към водата добавете захарта, солта, две яйца, олиото и маята. Разбийте добре. След това постепенно, непрекъснато бъркайки, добавете брашното на 2 части.

Омесете меко тесто - получава се приятно на консистенция и нелепнещо тесто. Увийте купата с готовото тесто в прозрачно фолио и оставете да престои 30 минути.

Обелете измитите ябълки, почистете от семето и нарежете на тънки резени. Намажете работната повърхност с малко олио, извадете тестото и разточете на тънък слой под формата на правоъгълник (1-2 мм). Отгоре поръсете със захарта (1 чаша).

разточено тесто

Подредете ябълките върху тестото на три реда.

ябълкова пита

Завийте тестото под формата на руло и нарежете на парчета (приблизително 10 см дебелина).

нарязано тесто

Намажете с олио форма за кекс с дупка. Вътре подредете парчетата с разреза нагоре. 

пухкава ябълкова пита

Разбийте останалото яйце и намажете ябълковата пита с четка за готвене. Печете за 40 минути във фурна, предварително загрята до 180 градуса.

Разбийте заквасената сметана със захарта до пълното й разтваряне.

Извадете сладкиша, обърнете в чиния, след което намажете с получения крем.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft