500 г бутер тесто
4 бр. ябълки
3 с.л. пудра захар
1 с.л. масло
2 щипки канела
За крема:
2 ч.ч. прясно мляко
4 бр. жълтъци
100 г пудра захар
30 г брашно
кората на един лимон
Намажете тавата с масло. Сложете тестото в тавата и го разтегнете малко към краищата докато покрие стените на тавата остане малко извън нея. Премахва се тестото, което е останало извън тавата и се усуква (ще се използва за декорация). Надупчете тестото с една виличка. Нарежете ябълките на тънки парченца и ги сложете във вода или ги полейте с лимонов сок, за да не почернеят. За приготвянето на крема ви е нужна една малка тенджера, в която трябва да се свари млякото с лимоновата кора и канелата. Смесете брашното и захарта, и после добавете и жълтъците. Разбъркайте ги докато се получи една гладка смес. Изсипете го в тенджерата с млякото и го варете около 5-6 минути без да спирате да бъркате. Оставете да поизстине малко, отстранете лимоновата кора и го изсипете в тавата върху тестото. Наредете нарязаните ябълки в кръг, докато покриете целия крем. Слага се в предварително загрята фурна на 200 С и се пече в продължение на 20 минути, докато почне да се зачервява отгоре. Изважда се от фурната, поръсва се със пудра захар, по краищата се слага усуканото тесто и пак се връща във фурната за 10 минути. След това се изважда и се оставя да изстине преди сервиране.