Ябълкова торта на розички - то не бе вкусотия, то не бе красота! Ако искате аплодисменти в кухнята, ТОВА е рецептата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълкова торта на розички - то не бе вкусотия, то не бе красота! Ако искате аплодисменти в кухнята, ТОВА е рецептата!
Ябълкова торта на розички - то не бе вкусотия, то не бе красота! Ако искате аплодисменти в...
8508
Ябълкова торта на розички - то не бе вкусотия, то не бе красота! Ако искате аплодисменти в кухнята, ТОВА е рецептата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ще ви кажем как да приготвите невероятно красив и ароматен ябълков сладкиш "на рози" . Десерт, който ще украси всяка празнична трапеза. И всички гости без изключение ще бъдат изумени от вашите кулинарни умения! Всъщност изобщо не е сложно, просто трябва да следвате стъпките в рецептата и за кратко време ще приготвите най-красивият сладкиш с ябълки , който някога сте опитвали, а мнозина твърдят, че е и най-вкусният:

Ябълков сладкиш на рози

За тестото:

Масло - 125 гр.

Пудра захар - 3 супени лъжици

Яйце - 1 бр.

Ванилия - 1 пак.

Портокалова кора - 1 ч.л.

смлени бадеми - 100 гр.

Брашно - 150 гр.

Сол на вкус

За крема:

Мляко - 400 мл

Бяло вино - 100 мл.

яйца (жълтъци) - 3 бр.

Ванилия - 1 пак.

Портокалова кора - 1 ч.л.

Захар - 6 супени лъжици

Брашно - 4 супени лъжици

Ябълки - 5-6 бр.

ябълков сладкиш на рози

Приготвяне:

Стъпка 1

Разбъркайте маслото и захарта, добавете ванилията, портокаловата кора, яйцете и бадемите. Добавете малко брашно. Замесете тестото, трябва да е меко. Сложете тестото във форма за печене с диаметър 22-24 см и приберете в хладилник.

тесто

Стъпка 2 

За крема - смесете брашното със захарта, ванилията и кората. Добавете жълтъците и малко мляко. Разбъркайте до гладкост. Добавете останалото мляко и виното. Сварете крема, като бъркате непрекъснато, за да няма бучки и охладете.

Стъпка 3

С помощта на белачка или остър нож изрежете тънки панделки за розите от ябълките, заедно с кожата. Оформете от тях рози.

резени ябълка

Стъпка 4

Изсипете охладения крем върху тестото и върху него подредете ябълкови розички.

Стъпка 5

Глазирайте розите със загрят конфитюр или мармалад, разреден с вода.

Стъпка 6 

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато тестото се изпече и ябълките станат златисти.

ябълков пай на рози

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft