Ябълкови бухтички от бързо тесто

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ябълкови бухтички от бързо тесто
Ябълкови бухтички от бързо тесто
admin
Добавена от: admin
6484
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл прясно мляко
30 гр. масло
5 с.л. захар (3 с.л. за тестото и 2 с.л. за плънката)
2 с.л. олио
2 яйца (1 за тестото, 1 за намазване)
1 пак. ванилова захар
1/4 ч л. сол
1 препълнена ч.л. суха мая
2-2,5 ч.ч. пшеничено брашно
2 ябълки
карамелизирано кондензирано мляко (варено в тенджера с вода 1,5-2 часа)

Пресейте в купа 3 супени лъжици брашно, смесете го с маята, изсипете топлото мляко, разбъркайте и оставете да втаса настрана. 
Разтопете маслото, изсипете го в купа, добавете захарта, солта, ваниловата захар, маслото и яйцето и разбъркайте добре. Изсипете сместа в шупналата мая, бавно добавете останалата част от пресятото брашно и омесете незалепващо и меко тесто. Покрийте го и оставете на топло място да втаса за около 30-40 минути, не повече.


Настържете една ябълка на едро ренде, изстискайте излишния сок, разбъркайте ябълките със захар на вкус - около 1-2 супени лъжици. Добавете малко канела. 
Извадете тестото на набрашнена маса, премесете го и го разделете на две части. 
Разточете първата половина на правоъгълник, намажете го с малко масло, след това с част от кондензираното мляко, сложете половината от ябълковия пълнеж.


Навийте го на руло и нарежете на не много широки филии.


По същия начин постъпете и с втората половина на тестото. 
Покрийте тавата с намаслена хартия за печене, подредете бухтичките на малко разстояние една от друга с разреза нагоре. Може леко да ги дооформите с ръка.


Покрийте с фолио и ги оставете да престоят 10 минути, докато се загрява фурната. 


Включете фурната на 180 градуса. 
Намажете втасалите бухтички с разбитото яйце и поръсете със захар (най-добре кафява).
Печете на 180 градуса, докато бухтичките се надигнат възможно повече, след това може да включите на 200 градуса и да допечете до златисто кафяво.

Готовите бухтички охладете, като ги покриете с чиста кърпа, а след това внимателно ги разделете с нож.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft