Печенето с ябълки с право може да се нарече едно от най-обичаните в света. И това не е изненадващо, защото ябълките най-добре допълват различни сладки пайове с чиста киселинност. И вероятно няма по-популярно ябълково тесто от шарлота. Присъства в менюто на много кафенета, пекарни и в готварските книги на повечето готвачи. Но ние ви предлагаме една необичайна вариация по темата за любимото ни ястие - сладки с ябълки .
Попаднах на тази рецепта благодарение на моя приятелка. Тя, като истински фен на печенето с ябълки, постоянно приготвя различни ястия от тях. Един приятел ме почерпи с тези бисквитки, когато отскочих да пия кафе по време на обедната почивка. Бисквитките ми напомниха на любимата ми шарлота, само форматът беше по-удобен. Сега пека това лакомство за деца в училище и на пикник извън града. Опитайте и вие!
Предимството на тази бисквитка е, че се приготвя изключително лесно. Освен това, заедно с ябълките, можете да добавите различни добавки към бисквитките . Това могат да бъдат червени боровинки, череши, ядки, стафиди и други любими храни. Но в същото време ябълките ще станат основният компонент, който ще придаде на бисквитките вкус и аромат.
Рецепта за пухкави ябълкови сладки
Съставки
- 400 г ябълки
- 350 г брашно
- 100 г захар
- 2 яйца
- 100 г масло
- 10 г бакпулвер
Приготвяне:
Първо трябва да подготвите тестото. За да направите това, разбийте яйцата със захарта в стъклена купа. Най-добре е да използвате миксер за тази цел, за да получите гъста пяна.
Първо извадете маслото от хладилника, за да омекне. Ако времето е ограничено, маслото може леко да се смекчи на водна баня, но не и да се разтопи напълно. Добавете олиото към яйчената смес и разбийте с блендер или миксер, докато всички съставки се смесят в хомогенна маса.
Пресейте брашното и смесете с бакпулвера. Добавете брашно към тестото на малки порции, като омесите гладко тесто. Моля, имайте предвид, че не трябва да се придържа към ръцете ви.
Сега е ред на ябълките. Те трябва да бъдат измити, обелени и отстранени от семките. След това нарежете ябълките на кубчета и добавете към тестото. Всяко кубче ябълка трябва да бъде обвито с тесто.
Застелете тавата за печене, в която ще се пекат бисквитките с ябълки, с пергамент. С помощта на супена лъжица поставете тестото върху повърхността на разстояние няколко сантиметра едно от друго. По желание може да поръсите сладките отгоре с канела.
Печете ябълковите сладки в предварително загрята до 180 градуса фурна за 15-20 минути. Меденките трябва да станат по-големи и да придобият златисто-кафява коричка. Готовите бисквити могат да се консумират както топли, така и охладени. По желание може да се поръси с пудра захар преди сервиране. Добър апетит!
Надяваме се, че нашата рецепта ви е харесала. И за да не ви омръзнат бисквитките, понякога правете пайове с ябълков пълнеж . Има вкус като в детството!