Зима е! В студения снежен ден има ли нещо по-хубаво от уханието на прясно изпечен сладкиш ? А ако се добави и деликатният аромат на ябълки, изкушението става двойно! Днес сме ви приготвили едно истинско ябълково изкушение - ябълков кекс , с който да почерпите и фамилията, и свидни гости. Лесен, бърз, вкусен - какво повече може да иска човек? Ето как се прави този разкошен сладкиш с ябълки :
Ябълково чудо с 3 яйца
Продукти:
250 гр.брашно
150 гр.кисело мляко
3 яйца
100 гр.кафява захар
2 средноголеми ябълки
1 пак.бакпулвер (8 гр.)
1 ч.л.канела
1 пак.ванилия
щипка сол
пудра захар - за поръсване
сокът на 1/2 лимон
Приготвяне:
Първо обелете и нарежете ябълките на малки парченца.
В голяма купа счупете яйцата, добавете кафявата захар и разбийте с миксер до пухкав крем. Добавете киселото мляко. В купа смесете брашното, канелата, ванилията и щипка сол. Към течната смес прибавете на порции сухата, като бъркате с дървена лъжица. Сложете парчетата ябълки. Хомогенизирайте добре кексовата смес.
Намажете с краве масло кръгла форма за кекс. Посипете с галета, излишната изтръскайте. Изсипете сместа а кекса. Изпечете на 170 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.
Пробвайте за готовност с дървено шишче. Готовият сладкиш обърнете върху решетка и поръсете с пудра захар. Оставете кекса да се охлади напълно и нарежете.
Приятен апетит!