Ягодов мус с грис
25 Май 2012
11582
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От почистения и измит плод се изстисква сок, който се съхранява на студено в закрит стъклен, порцеланов или емайлиран съд. Месестата част от плода се залива с 4 чаени чаши вода и се вари десетина минути, след което се пасира. Течността се поставя на огъня да заври заедно със захарта. Прибавя се на тънка струя и при непрекъснато разбъркване грисът и се вари, докато се образува гъста каша. Остранява се от огъня и се смесва с предварително изцедения сок. Сместа се охлажда до 30-35С (около телесната температура) и се разбива с миксер на пухкав крем. Приготвеният мус се разпределя в купички, охлажда се и се поднася.
Десертът може да се приготви и с друг сочен плод - например малини, горски ягоди, къпини и пр.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари