Ягодов мус със сметана
22 Декември 2011
14197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
200 г заквасена сметана
2 с. л. сладко от ягоди
1 ч. л. пудра захар
1/2 пакетче желатин
кората на 1 лимон
Сметаната се разбива с миксер, като постепенно се прибавя захарта, а след около 2 минути се сипва сладкото и разбиването продължава до получаване на гладък крем.
Овкусява се с настърганата кора от лимон (или със сока).
Желатинът се разтваря в студена вода според упътването. Добавя се към сметановата смес и се разбърква добре.
Мусът се разпределя в купички и се слага за 20–30 минути в хладилник, за да стегне.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари