100 г обикновени бисквити
60 г краве масло
40 г лешници
2 с. л. захар
Крем:
200 г ягоди
100 г крема сирене
100 г течна сладкарска сметана
50 г пудра захар
1/2 ч. л. ванилова есенция
1 ч. л. настъргана кора от лимон
Бисквитите се смилат в блендер заедно с почистените лешници.
Прибавят се захарта и мекото краве масло.
Отново се смила.
Отделно в малка купа се разбиват крема сиренето заедно с пудрата захар с помощта на мискер.
В друга купа се разбива сладкарската сметана.
Прибавят се настърганата кора на лимон, ваниловата есенция и крема сиренето.
Разбъркват се и се добавят нарязаните на кубчета ягоди.
В откопчаваща се тава (диаметър 14-16 см) се слага бисквитеният блат и се натиска добре с помощта на чаша.
Отгоре се поставя ягодовият крем.
Чийзкейкът се поставя в хладилник да стегне за 2-3 часа.
Отгоре се украсява с нарязани ягоди.