6 листа кори за баница (от по-дебелите)
100 гр. масло
500 гр. ягоди
100 гр. бадеми, нарязани
3 жълтъка
сока от 1/2 лимон
6 супени лъжици захар
50 мл. сметана
пудра захар за поръсване
Ягодите измийте хубаво, отцедете ги и ги нарежете. Сложете ги да се задушават в 50 гр. масло. Към края на готвенето добавите сока от половин лимон.
В отделен съд разбийте жълтъците със захарта, след което добавете сладката сметана. Тази смес сложете да ври на водна баня, докато се сгъсти. След като се сгъсти, към получения крем добавете нарязаните ягоди и нарязаните бадеми.
Разтопете останалите 50 гр. масло.
Вземете една кора и я намажете с разтопено масло. Отгоре покрийте с друга кора, а върху нея разпределете 1/3 от приготвения пълнеж с ягоди. Увийте корите като руло, а рулото
поставете в тавичка. Същата процедура се повтаря с останалите кори. Трябва да се получат общо три рула.
Преди да ги сложите да се пекат, намажете рулата с разтопено масло.
Сложете тавичката в предварително загрята фурна на 200 градуса - необходими са 20-тина
минути.
Оставете щрудела да се охлади и преди сервиране поръсете с пудра захар.