Ягодови банички

вход през zajenata.bg
Ягодови банички
admin
Добавена от: admin
5463
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

12 листа точени кори, нарязани на половинки
1/2 - 3/4 пакетче масло
24 ягоди - пресни или замразени
1 с.л. нишесте (ако използвате замразени ягоди)
мед на вкус 
канела/какао - на вкус

Отрежете дръжките на ягодите. Ако са замразени, сложете за 2 минути в микровълновата. Отцедете сока, смесете с нишестето и объркайте. Ако ползвате пресни ягоди, НЕ слагайте в микровълновата и не ползвайте нишесте!
Загрейте фурната на 160 градуса. Намажете форма за пай или тавичка с масло. Сложете лист от корите в тавичката и намажете с разтопеното масло. Покрийте с още един лист. Повторете с общо 3 листа. След третия отново намажете с масло и поръсете с малко мед, така че да се получи зигзагообразна форма. Поръсете с канела (може да пропуснете, ако не обичате, или да използвате какао).
Подредете отгоре още 3 листа кори, като мажете всеки с масло. След шестата кора сложете ягодите с решетъчна лъжица, за да се отцедят от соса. Поръсете с малко мед върху всяка ягода, поръсете отново с канела/какао и продължете с подреждането на корите - след третата отново поръсете с мед и канела.
Изпечете в загрятата фурна 15 – 16 минути, след което изключете фурната и оставете вътре 30 – 45 минути. Трябва да се получи приятна кафеникава коричка. Извадете от фурната и оставете баницата да изстине напълно. Нарежете на малки банички.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft